Perez positief over Feyenoord-aanvaller: 'Dan is hij de beste linksbuiten'

Perez positief over Feyenoord-aanvaller: 'Dan is hij de beste linksbuiten'

10 maart - 23:40 Laatste update: 11 maart - 08:45
15

Volgens Kenneth Perez is Luka Ivanusec binnenkort een vaste basisspeler bij Feyenoord. De Deen zag de Kroaat zondagavond een assist geven tegen Heracles (3-0) nadat hij in de basis startte.

"Ik zie heel veel potentie in hem. De trainer is echter van mening dat hij te weinig verdedigend werk doet. Vandaag was dat misschien niet nodig", vertelt Perez bij Dit Was Het Weekend op ESPN. De analist vindt ook dat Ivanusec tegen Heracles meer meeverdedigde. "Hij probeert er alles aan te doen, maar het is ook een leerproces voor hem. Je ziet dat hij zijn stinkende best doet."

Perez vindt ook dat je steeds beter kan zien wat voor type speler Ivanusec nou eigenlijk is. "Hij heeft niet de absolute snelheid; hij heeft dan ook een back nodig die hem helpt met zijn loopacties. Dat deed Hartman vandaag. Ivanusec kan niet zomaar twee man voorbij. Maar hij heeft wel overzicht en ruimtelijk inzicht." Als de Kroaat nog meer groeit in zijn rol, dan verwacht de analist dat hij een belangrijke speler wordt. "Richting volgend seizoen is hij vaste basisspeler bij Feyenoord. Dan is hij simpelweg de beste linksbuiten van de club."