'Concurrentie voor Steijn: Heerenveen laat oog ook vallen op KKD-trainer'

'Concurrentie voor Steijn: Heerenveen laat oog ook vallen op KKD-trainer'

11 maart - 12:30
49

Ook Rick Kruys is bij sc Heerenveen in beeld als mogelijke opvolger van Kees van Wonderen, die na dit seizoen stopt als eindverantwoordelijke in het Abe Lenstra-stadion. Dat meldt de Leeuwarder Courant maandagmiddag. Kruys is bezig aan zijn laatste maanden als trainer van VVV-Venlo. 

Kruys is na Maurice Steijn de tweede naam die valt als mogelijke opvolger van Van Wonderen. Zijn naderende vertrek werd maandagochtend wereldkundig gemaakt door Heerenveen, dat dat in goed overleg met de oud-verdediger besloten heeft. 

De 38-jarige Kruys werkt bij VVV met een bescheiden spelersbudget, maar presteert ondanks dat behoorlijk. De Limburgers staan negende, op vier punten afstand van NAC Breda. "Wij hebben een aantal trainers met wie wij gaan praten. Niets is nog rond of beslist. Ik heb me voorgenomen om niet elke naam te bevestigen of te ontkennen. Dan wordt het een Poolse landdag", aldus Ferry de Haan, de algemeen directeur van Heerenveen, tegenover de LC. 

Of Heerenveen al gesproken heeft met Kruys, oud-speler van onder meer FC Utrecht en Excelsior, is niet duidelijk. Met Steijn sprak de club al wel. Hij is clubloos sinds zijn vertrek bij Ajax, in oktober van vorig jaar.