Been kijkt 'iedere week' met veel plezier naar PSV: 'Hij bevalt me enorm'

Been kijkt 'iedere week' met veel plezier naar PSV: 'Hij bevalt me enorm'

11 maart - 13:07 Laatste update: 14:10
63

Mario Been heeft een hele hoge pet op van Sergiño Dest. De vleugelverdediger maakt wekelijks een uitstekende indruk op de analist van ESPN. Hij vraagt zich af waarom het er bij Dest niet uit is gekomen toen hij nog bij FC Barcelona en AC Milan speelde. 

"Dest bevalt me iedere week enorm", begint Been in de ESPN-rubriek 'Bellen met'. Volgens de oud-voetballer is de Amerikaan een van de belangrijkste spelers achter het succes van PSV. "Hoe makkelijk hij voetbalt, toch met zijn verkeerde been aan die linkerkant, al is hij nagenoeg tweebenig."

In het verleden maakte Dest grote transfers naar onder meer Milan en Barcelona, waar hij nog steeds onder contract staat. Bij beide clubs wist de vleugelverdediger geen vaste basisplaats te veroveren. "Als je hem zo ziet spelen, vraag je je toch af waarom het niet gelukt is bij Barcelona en AC Milan", vraagt Been zich hardop af. "Ik geloof wel dat ze daar een niveautje of honderd hoger voetballen hoor, maar hij is dit seizoen echt een stabiele factor bij PSV. Zoals hij naar binnen snijdt en die goal maakt tegen Go Ahead, echt van grote klasse."

Dest wordt op dit moment voor één jaar gehuurd van FC Barcelona, maar de Eindhovenaren beschikken over een optie tot koop. Het is niet bekend welke voorwaarden er hangen aan een mogelijke deal aankomende zomer.