Smal verklaart vertrek bij FC Twente: Dat is het probleem niet

Smal verklaart vertrek bij FC Twente: "Dat is het probleem niet"

11 maart - 17:05
44

Gijs Smal wil zijn overstap naar Feyenoord nog niet bevestigen, maar hij erkent wel dat hij transfervrij vertrekt bij FC Twente. De 26-jarige linksback benadrukt dat geld absoluut geen drijfveer voor hem is.

Smal was afgelopen weekend emotioneel door de reactie van de FC Twente-fans: het ene deel floot hem uit, het andere deel nam het juist voor hem op. Het jeugdproduct van FC Volendam besloot af te zien van een contractverlenging in Enschede. Met geld heeft dat volgens hem dus niets van doen. "Dat doet me niets. Na mijn carrière kan ik ook nog geld verdienen", zegt hij tegen Voetbal International.

"Ik ben hier transfervrij gekomen, maar ik heb ook geen tekengeld gehad. En ik heb hier nog steeds een contract waarvan je misschien zegt: dat is niet zo bijzonder. Het is nooit meer aangepast sinds ik hier heb getekend. Maar dat is het probleem niet", gaat Smal verder. FC Twente wachtte vorig seizoen lang met een nieuw voorstel en toen besloot de vleugelverdediger eerst de zomer af te willen wachten. "Dat werd niet wat het had moeten zijn. In december, richting het trainingskamp, heb ik pas weer wat gehoord. Maar dan hoor je ook van andere clubs die interesse hebben, want als bijna transfervrije speler ben je interessant."

Daardoor ziet Twente hem nu vertrekken. "Als er dan iets moois komt, iets waarvan je denkt dat het een stap vooruit kan zijn, dan wil je wel kijken of je nog een hoger niveau kunt bereiken. Niet vanwege het geld, maar omdat ik later wil terugkijken op mijn carrière en wil kunnen zeggen: ik heb alles eruit gehaald. Soms moet je een sprong in het diepe wagen", besluit hij.