Smal gewaarschuwd voor Feyenoord: 'Dat is voor die jongen helemaal niet leuk'

Smal gewaarschuwd voor Feyenoord: 'Dat is voor die jongen helemaal niet leuk'

12 maart - 07:10
30

Wim Kieft en Jan Boskamp waarschuwen Gijs Smal voor een 'Zerrouki-scenario' bij Feyenoord. De analisten van Veronica Offside vrezen dat de back van FC Twente vooral de tweede viool zal spelen in Rotterdam.  

Boskamp is over het algemeen erg te spreken over de kwaliteiten van Smal. "Hij speelde wel lekker tegen Sparta, hoor", blikt hij terug op de 2-1 zege van de Tukkers. "Hij is aanvallend gewoon heel goed, alleen verdedigend is hij wel iets minder. Dat ventje is wel echt goed. Hij speelde lekker deze week."

Kieft is het met zijn tafelgenoot eens, maar plaatst gelijk een kanttekening. "Smal kan goed voetballen. Maar wat je zegt, Jan: hij is verdedigend echt wat minder." De voormalig spits van Oranje waarschuwt Smal dan ook voor een teleurstelling bij een overgang naar Feyenoord. "Ze hebben dat met Ramiz Zerrouki ook gedaan, dan krijg je zo'n verhaal. Voor Feyenoord maakt het namelijk niet uit of Quilindschy Hartman blijft of niet, dan heb je met Smal er eentje achter de hand. Als trainer is dat wat je wil, maar het is voor die jongen echt niet leuk. Dan krijg je hetzelfde als bij Zerrouki, die speelt ook niet veel." 

Dat een deel van de aanhang van FC Twente Smal uitfloot tijdens het duel met Sparta, kan op onbegrip rekenen van Boskamp. "Die Smal is ook voor helemaal niks gekomen, hè. Zijn ze dat vergeten?"

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!