VI: Quick Boys-bekerheld Van Duijn zet megastap naar Eredivisie-hoogvlieger

VI: Quick Boys-bekerheld Van Duijn zet megastap naar Eredivisie-hoogvlieger

13 maart - 13:20 Laatste update: 13:27
41

AZ gaat zich versterken met Sem van Duijn. Dat meldt Voetbal International woensdagmiddag. De aanvaller komt over van amateurclub Quick Boys, waarmee hij dit seizoen hoge ogen gooide in de KNVB-beker. 

VI weet dat de negentienjarige Van Duijn interesse genoot van meerdere clubs in het betaald voetbal, maar zijn keuze is uiteindelijk gevallen op AZ, dat de transfer zelf nog niet wereldkundig heeft gemaakt. 

Met Van Duijn halen de Alkmaarders een van de meest opvallende gezichten van dit bekerseizoen in huis. De aanvaller, die de jeugdopleiding van Quick Boys doorliep, scoorde twee keer tegen De Graafschap en dwong met zijn goal tegen toekomstig werkgever AZ een strafschoppenserie af. Daarin viel uiteindelijk het doek voor Quick Boys. 

Zijn indrukwekkende cijfers in de KNVB-beker en Tweede Divisie, waarin hij goed was voor dertien doelpunten, leverde de interesse op van clubs uit zowel de Keuken Kampioen Divisie als de Eredivisie. Onder meer Fortuna Sittard, FC Groningen en FC Utrecht wilden hem inlijven.