Zwarte dag voor Heracles Almelo: voormalig teammanager Van Lenthe (75) overleden

Zwarte dag voor Heracles Almelo: voormalig teammanager Van Lenthe (75) overleden

13 maart - 15:00
5

Guus van Lenthe, voormalig teammanager van Heracles Almelo, is op 75-jarige leeftijd overleden, zo meldt de club woensdag. Van Lenthe vervulde decennialang allerlei functies bij Heracles. Na een lang ziektebed heeft de club woensdag kennisgenomen van het trieste nieuws. 

'Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van Guus van Lenthe', schrijft Heracles Almelo op de clubwebsite. Begin jaren '90 begon Van Lenthe bij Heracles Almelo als parttime keeperstrainer. In 1999 veranderde dit in een fulltime baan als keeperstrainer én teammanager van het eerste elftal. Hij bleef als teammanager in dienst tot 2015. Daarna bleef Van Lenthe verbonden aan de club als scout.

Van Lenthe vocht al tien jaar tegen kanker en heeft deze strijd uiteindelijk verloren. Tubantia schrijft dat de voormalig teammanager anderhalve week geleden in het ziekenhuis belandde na een beenbreuk. Uiteindelijk overleed Van Lenthe daar in de nacht van maandag op dinsdag.

Volgens Heracles Almelo heeft Van Lenthe veel indruk achtergelaten bij de werknemers van de club. 'Guus zit bij iedereen binnen Heracles Almelo diep in het hart', zo valt onder meer te lezen. 'Met dankbaarheid en enorm veel respect kijken wij naar zijn onvoorwaardelijke inzet en liefde voor Heracles Almelo.'