Bayern hoort fikse straf voor kwartfinale Champions League: 'Een grote klap'

Bayern hoort fikse straf voor kwartfinale Champions League: 'Een grote klap'

13 maart - 15:25 Laatste update: 15:57
15

Bayern München moet in de kwartfinale van de Champions League zonder uitsupporters spelen. Dat maakte de UEFA bekend. De Duitse recordkampioen besluit niet in beroep te gaan.

Na een grondig onderzoek van de situatie heeft Bayern besloten geen beroep in te stellen bij de UEFA tegen het besluit dat de Duitsers de aankomende Europese uitwedstrijd zonder fans moeten spelen. Dat meldt Bayern op de eigen website. De club kreeg de straf opgelegd door het overtreden van de UEFA-regels gedurende het Champions League-duel met SS Lazio.

"We moeten deze straf accepteren. Niet alleen omdat er vuurwerk werd afgestoken. Het werd ook opzettelijk op het veld gegooid, waardoor omstanders in gevaar kwamen. Dit was zo'n expliciete schending van de regels dat een beroep helaas zinloos maakt", aldus Jan-Christian Dreesen, CEO van Bayern. "Over het algemeen zijn we erg blij dat we in de kwartfinale zitten", gaat hij verder. "Het feit dat we nu moeten wegspelen zonder de steun van onze fans is echter een grote klap. Een kleine groep verpest het voor andere supporters en het team. Toch ben ik ervan overtuigd dat het team een manier vindt om de beste prestatie mogelijk te leveren in de kwartfinale."

Bayern liep in de groepsfase van het miljardenbal al een voorlopige straf op, omdat een soortgelijke situatie plaatsvond tijdens de uitwedstrijd in Kopenhagen. De loting voor de kwartfinales vindt vrijdag plaats in Nyon.