Veerman vol ongeloof na uitschakeling PSV: 'We spelen ze overhoop'

Veerman vol ongeloof na uitschakeling PSV: 'We spelen ze overhoop'

13 maart - 23:27 Laatste update: 14 maart - 00:35
132

Joey Veerman baalt als een stekker van de uitschakeling van PSV in de Champions League. De middenvelder vond dat zijn ploeg het niet liet liggen in de slechte openingsfase, maar vooral in de goede tweede helft. Veerman vond dat PSV Dortmund echt wegspeelde.

"Vind niet dat het aan de eerste helft lag. Komt met name door de tweede helft", vertelt Veerman over de reden van het verlies bij RTL. "De tweede helft hebben we ze helemaal overhoop gespeeld. Ik weet niet wat ik moet zeggen, dit is echt verschrikkelijk. Die tweede helft spelen we zo goed. Ik weet ook niet waar het aan lag in die eerste helft. Het was onrustig en we herpakken ons goed."

Veerman zag ook dat het plan van PSV niet goed werkte in de eerste helft. "Eerste dertig minuten kwamen we een man te kort op dat middenveld. Toen we achterin het een en ander omzetten, zag je dat ze er niet meer aan te pas kwamen. Het plan voerden we goed uit, maar dat werkte niet aan het begin. Toen de trainer het na 25 minuten omzette, hadden we de controle."

Ook het missen van de kansen is voor Veerman een doorn in het oog. "Het is gewoon kwaliteit dat we die kansen missen. Allemaal leuk en aardig dat je er zeven maakt in de Eredivisie, maar nu kan je ook vier keer scoren." Het was nog maar de vraag of Veerman deze wedstrijd zou halen, maar hij speelde zelfs langer dan verwacht. "Het was eigenlijk het plan om zestig minuten te spelen, maar dat heb ik de kop ingedrukt. Misschien is het niet zo slim, maar ik kon gewoon door."