Bizarre taferelen op Anfield: Liverpool maakt vier doelpunten in veertien minuten

14 maart - 21:20 Laatste update: 21:58
20

Liverpool is op z'n zachtst gezegd goed begonnen aan het Europa League-duel met Sparta Praag. The Reds wisten in de eerste veertien minuten al vier keer te scoren. Cody Gakpo pikte ook een doelpunt mee.

Liverpool wist vorige week donderdag al met 1-5 te winnen bij Sparta Praag, dat waarschijnlijk zonder al te veel vertrouwen naar Liverpool afreisde. Toen Darwin Núñez al na zeven minuten spelen de score opende, verdween alle Tsjechische hoop op een resultaat.

Daarna stortte de bezoekers helemaal in. Bobby Clark maakte één minuut later de 2-0, waarna de van een blessure teruggekeerde Mohamed Salah in de tiende minuut al voor de 3-0 zorgde. Liverpool nam daarna allesbehalve gas terug, want vier minuten later lag de bal alweer in het net. Cody Gakpo, die linksbuiten speelt, maakte de 4-0 door de bal van dichtbij langs doelman Peter Vindahl Jensen te schieten.

Liverpool is pas de tweede club ooit die in een Europees toernooi vier doelpunten wist te maken in de eerste veertien minuten. Alleen Chelsea deed dat ooit eerder, in het seizoen 1971/72 tegen het Luxemburgse Jeunesse Hautcharage.