NOS komt met drie namen die binnen Ajax rondzingen als opvolger Van 't Schip

NOS komt met drie namen die binnen Ajax rondzingen als opvolger Van 't Schip

15 maart - 06:54 Laatste update: 10:18
201

Volgens de NOS zingen er op dit moment drie namen rond binnen Ajax voor de opvolging van John van 't Schip. Het zou gaan om Dave Vos (Jong Ajax), Pepijn Lijnders (Liverpool) en Pascal Jansen (clubloos).

De nieuwe directeur Alex Kroes wil snel een knoop doorhakken over de trainerspositie en Vos wordt intern zeer gewaardeerd en geroemd. ‘Hij scoort hoog op veel gebieden die de beleidsbepalers belangrijk achten Met zijn gedrevenheid en visie past hij in het beoogde plaatje, alleen wordt er tegelijkertijd getwijfeld of het niet te vroeg is om Vos, die tot vorig jaar alleen de rol van assistent en jeugdtrainer vervulde, naar voren te schuiven', schrijft de NOS.

Ook de naam van Lijnders zou meermaals zijn genoemd binnen Ajax. Alleen is het niet bekend welke rol de Amsterdammers voor hem zien. 'Het is niet duidelijk of hij als hoofdtrainer of assistent gezien wordt. Lijnders gaat de komende interlandperiode met zijn zaakwaarnemer om tafel om te kijken naar alle mogelijkheden.' De Nederlander is op dit moment nog assistent van Jürgen Klopp bij Liverpool, maar de twee vertrekken eind dit seizoen.

Ook zou de naam van Jansen nog steeds rondzingen in de Johan Cruijff ArenA. De coach werd in januari ontslagen bij AZ en is sindsdien clubloos. Jansen sprak al eens met Ajax en werd de laatste weken ook gesignaleerd op de tribune bij de Amsterdammers. "Het was meer gewoon een wedstrijdje bezoeken, zoals hij dat ook bij andere clubs doet. Maar dat hij op een lijstje staat, is al sinds de zomer bekend", concludeerde zijn zaakwaarnemer.

Ten Hag
Ook zijn er geruchten over een terugkeer van Erik ten Hag. De manager van Manchester United is aangesloten bij makelaarskantoor SEG, ooit opgericht door Kroes. Zekerheid is er echter totaal niet. Wat wel duidelijk is, is dat Kroes het dossier rond de nieuwe trainer zo snel mogelijk wil oplossen. De nieuwe algemeen directeur begint vrijdag officieel aan zijn nieuwe job in Amsterdam.

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!