'Ajax laat Red Bull-opties revue passeren in zoektocht naar technisch directeur'

'Ajax laat Red Bull-opties revue passeren in zoektocht naar technisch directeur'

15 maart - 08:00 Laatste update: 09:09
47

Ajax zou bij de zoektocht naar een nieuwe technisch directeur hebben gekeken naar opties uit de Red Bull-hoek. Welke namen dit precies waren is niet bekend. Het is ook niet uitgesloten dat Ajax in eerste instantie gaat voor een 'Feyenoord-model'.

'In de zoektocht naar een nieuwe technisch directeur passeerden onlangs verschillende opties vanuit de Red Bull-hoek de revue in Amsterdam', blijft Voetbal International mysterieus over de namen die de ronde deden bij Ajax. Het aanstellen van een nieuwe technisch directeur zou voor Alex Kroes prioriteit hebben. Volgens NOS is hoofdscout Kelvin de Lang ook in beeld zijn voor deze functie.

Toch is het de vraag of die technisch directeur er snel zal komen. De kans bestaat ook dat Ajax de eerste transferperiode dezelfde aanpak hanteert als Feyenoord. In Rotterdam is Dennis te Kloese als algemeen directeur met trainer Arne Slot verantwoordelijk voor de transfers. Met de kennis en het netwerk van Kroes is deze optie bij Ajax ook zeker niet uitgesloten. 

Over de mogelijke functie van John van 't Schip in het technisch hart is bij niemand binnen Ajax nog wat bekend. Red Bull is bij verschillende internationale clubs betrokken zoals RB Leipzig, RB Salzburg en de New York Red Bulls. Deze clubs worden steevast gezien als voorlopers in het moderne voetbal.