ADO blameert zich en ziet Groningen passeren, Willem ll wint Brabants onderonsje

15 maart - 22:01 Laatste update: 22:08
107

Keuken Kampioen Divisie-koploper Willem ll heeft vrijdagavond vrij eenvoudig afgerekend met provinciegenoot FC Den Bosch. Succes was er ook voor FC Groningen, dat na een waar spektakelstuk met De Graafschap aan het langste eind trok. ADO Den Haag heeft even pas op de plaats moeten maken, want de formatie uit de Hofstad verloor van nummer achttien Telstar.

FC Den Bosch - Willem ll
Den Bosch wist dat het een wel heel goede dag moest hebben om Willem ll pijn te kunnen doen. Toen middenvelder Jesse Bosch al na twaalf minuten een wereldgoal maakte, leek een resultaat verder weg dan ooit. De thuisploeg kwam via Salah-Eddine Oulad M'Hand kort daarna wel op gelijke hoogte. Nog voor rust namen de Tilburgers opnieuw afstsand. Jeredy Hilterman scoorde. In de tweede helft, waarin Willem ll weinig te duchten had van Den Bosch, tekende Hilterman voor de 1-3. Het slotakkoord kwam van verdediger Tommy St. Jago: 1-4.

FC Groningen - De Graafschap
Spectaculairder en gelijkwaardiger was het in De Euroborg, waar Groningen en De Graafschap er vanaf moment één een voetbalfeest van maakten. De thuisploeg begon veel sterker. Groningen keek door een dubbelslag van Romano Postema al na zestien minuten spelen tegen een 2-0 voorsprong aan. Er leek geen vuiltje aan de lucht, totdat Ralf Seuntjens niet lang daarna de fraaie 2-1 tegen de touwen kopte. De spits van de Superboeren sloeg tien minuten later opnieuw toe. Groningen trok uiteindelijk aan het langste eind. Luciano Valente maakte in de 56e minuut de 3-2, waarna hattrickheld Postema even voor tijd de eindstand op 4-2 bepaalde. Groningen staat nu tweede, al heeft het wel een wedstrijd meer gespeeld dan Roda JC.

Telstar - ADO Den Haag
ADO komt de laatste weken erg vaak op achterstand, zo ook bij laagvlieger Telstar. Spits Danzell Gravenberch maakte na veertien minuten de 1-0. Jort van de Sande tekende een halfuur later voor de 1-1, maar daarna stortte de ploeg van trainer Darije Kalezic in. Mees Kaandorp maakte nog voor rust de 2-1, waarna Youssef El Kachati het thuispubliek even na rust liet juichen voor de verrassende 3-1. ADO heeft nu al 41 treffers om de oren gekregen, en staat nu vierde.

Jong Ajax - PSV
Op De Toekomst stond het affiche tussen de talenten van Ajax en PSV op het programma. De Amsterdammers oogden scherper, want de PSV-defensie schutterde bij vrijwel elk tegendoelpunt. Spits Julian Rijkhoff profiteerde daar van, en deed de Eindhovenaren, waar Joël Drommel onder de lat stond, twee keer pijn. Het andere en eerste Jong Ajax-doelpunt werd gemaakt door David Kalokoh.