Kraay gaat viral in Engeland: 'Henderson stond mij echt aan te kijken...'

Kraay gaat viral in Engeland: 'Henderson stond mij echt aan te kijken...'

16 maart - 07:55
45

Hans Kraay jr. zag tot zijn verrassing dat hij viral ging in Engeland na een interview met Jordan Henderson. De verslaggever van ESPN benaderde de 33-jarige middenvelder van Ajax opvallend kritisch na het 2-2 gelijkspel tegen Fortuna Sittard, zo was het oordeel aan de andere kant van de noordzee.

Toine van Peperstraten grapt dat Kraay een fraaie transfer kan maken door zijn veelbesproken vraaggesprek met Henderson. "Je bent de wereld overgegaan, ESPN UK gaat jou hier binnenkort weghalen", grapt de presentator. Kraay vroeg onder meer of dit het slechtste optreden van de Liverpool-icoon voor Ajax was. Daarmee haalde hij The Daily Mail. Ook op X ging het los. "Ik heb dat allemaal niet. Ik hoorde het net van Robert Maaskant, die zei dat ik viral ging."

Kraay begrijpt wel waarom zijn vragen het nodige stof deden opwaaien in Engeland. "Weet je, ik heb in Engeland gewoond en gevoetbald", zegt de voormalig verdediger van Brighton & Hove Albion. "Het gros van de interviews gaat daar zo: Hoe vond je de wedstrijd?, We speelden een goede tweede helft, op naar volgende week, dat is alles." Ook Henderson was daardoor enigszins verrast door de vraagstelling. "Hij stond mij echt aan te kijken..."

Toch bleef de ervaren middenvelder rustig. "Ik heb ook wel de indruk dat Henderson een hele reële jongen is. Maar als ik heel eerlijk ben: ik vond mezelf te kritisch op hem. Dat ga ik nog wel een keer zeggen tegen hem. Nu vinden die mensen in Engeland het allemaal leuk, die Nederlandse directheid, maar ik zat hem té op z'n huid."