Ajax-legendes luiden de noodklok in Liverpool: 'Beneden alle niveau, schandalig'

Ajax-legendes luiden de noodklok in Liverpool: 'Beneden alle niveau, schandalig'

25 maart - 07:10 Laatste update: 10:08
183

Het was vooral gezellig rondom de wedstrijd tussen de Liverpool legends en de Ajax legends, maar toch vielen er hier en daar ook wat kritische noten. Diverse oud-spelers van de Amsterdamse club staken hun mening over de huidige staat van dienst in de Johan Cruijff ArenA niet onder stoelen of banken. 

"Ik denk dat de huidige selectie van Ajax het heel moeilijk zou hebben tegen deze legends", zegt Sjaak Swart, opgetekend door de NOS, dat ook met Champions League-winnaar Jari Litmanen sprak. "We weten allemaal wat Ajax betekent en waar de successen in het verleden lagen. Na een heleboel mooie jaren is er een flinke terugslag en dat is schrikken voor alle Ajacieden."

De kritiek van Edgar Davids over de huidige nummer vijf van de Eredivisie is nog een stukje feller. "Het is beneden alle niveau", aldus de voormalig middenvelder.  "Je moet het zo zien: bij een topclub gaat het in fases. Volgend seizoen proberen we weer op een aanvaardbaar niveau te komen." Dat staat of valt volgens Davids met een goede transferwindow en met goed beleid. 

Of hij er vertrouwen in heeft dat algemeen directeur Alex Kroes, rvc-lid technische zaken Danny Blind en adviseur Louis van Gaal dat klusje kunnen klaren? "Nou, we zullen het merken. Ik heb nog niets gezien. Je hebt goede beleidsbepalers nodig en die schijnen er nu te zijn, maar je moet nog wel altijd op het veld presteren. Je kunt straks wel een toptrainer hebben, maar als je materiaal van een te laag niveau is, gaat het 'm niet worden."

"We hebben moeite om vijfde te worden. Dat kan echt niet bij Ajax", vult een gefrustreerde Swart aan. "We hebben twaalf spelers van die meneer uit Duitsland (voormalig technisch directeur Sven Mislintat, red.) gehad, dat is echt schandalig."