Sparta ontving oud-speler 'niet met open armen': 'Dacht dat ik altijd terecht kon'

Sparta ontving oud-speler 'niet met open armen': 'Dacht dat ik altijd terecht kon'

24 maart - 15:05
18

Lerin Duarte kijkt met gemende gevoelens terug op zijn tijd bij Sparta. De voormalig middenvelder deelt in een uitgebreid interview met Voetbal international zijn persoonlijke strijd om weer aan de slag te gaan nadat hij een periode van rust had genomen.

"Als je niet voetbalt, word je langzaam vergeten", aldus Duarte. "Toen ik terugkwam in Nederland (na een mislukt avontuur in Griekenland red.), was mijn hoop om weer te kunnen spelen. Maar het was niet gemakkelijk. Er kwam weer een kleine aan en het was wel lekker, even wat rust. Ik heb nooit iets anders dan voetbal gekend, hè."

Duarte reflecteert op zijn jeugd en de uitdagingen die hij tegenkwam. "Je moet weten dat ik uit Spangen kom. Daar kon je kiezen: je gaat links of rechts", legt hij uit, verwijzend naar de aanwezigheid van criminaliteit en verslavingen in de wijk. "Maar mijn vader bracht me discipline bij en stuurde me de goede kant op. Hij bracht me overal heen. Op mijn zesde begon ik al bij Sparta, dat was mijn leven."

Over zijn tijd bij Sparta sprak Duarte met gemengde gevoelens. "Het was de club waar ik groot werd", zegt hij. "Maar ook de club die me niet met open armen ontving toen ik na een jaar rust weer wilde voetballen. Ik dacht: hier kan ik altijd terecht. Maar ik kon alleen met het tweede trainen."