Hofland gooit lijntje uit en vindt nieuwe job in KKD: 'Ben geen Bosz of Ten Hag'

Hofland gooit lijntje uit en vindt nieuwe job in KKD: 'Ben geen Bosz of Ten Hag'

26 maart - 17:41
15

Kevin Hofland gaat vanaf volgend seizoen weer aan de slag als hoofdtrainer in het betaald voetbal. De voormalig Oranje-international, die nu aan het roer staat bij amateurclub SV Meerssen, is gepresenteerd bij Helmond Sport.

Nadat Hofland eind 2022 ontslagen werd bij Willem II, was hij niet meer actief in het Nederlandse betaald voetbal. Daarvoor was hij nog werkzaam bij VfL Wolfsburg (als assistent van Mark van Bommel) en Fortuna Sittard. Hofland, nu coach van derdedivisionist Meerssen, krijgt komend seizoen de kans bij Helmond Sport. De huidige nummer twaalf van de Keuken Kampioen Divisie heeft de oud-verdediger voor één jaar gestrikt, met een optie voor nog een jaar. Bob Peeters, de huidige hoofdtrainer van de Brabanders, vertrekt namelijk na dit seizoen.

Wedden

Meer odds

In gesprek met het Eindhovens Dagblad onthult Hofland dat hij zelf contact heeft gezocht met Helmond. "Ik vond het niet moeilijk om zelf die stap te zetten, dat heb ik bij Willem II destijds ook gedaan. Ik ben geen Peter Bosz of Erik ten Hag. Zij worden door iedereen gebeld."

Technisch manager Jurgen Streppel is blij met de komst van Hofland, zo vertelt hij tegenover de clubkanalen. "We zijn erg blij dat Kevin ons volgend seizoen komt versterken, zo kunnen we de volgende stappen zetten. Voor het lopende seizoen ligt de focus uiteraard op het behalen van de play-offs, maar op de achtergrond gaan we in samenwerking met Kevin ons richten op het nieuwe seizoen."