Koeman maakt balans op na laatste interlandbreak voor EK: 'Dat is gek'

Koeman maakt balans op na laatste interlandbreak voor EK: 'Dat is gek'

27 maart - 09:07 Laatste update: 09:08
24

Ronald Koeman is niet ontevreden over de afgelopen interlandperiode, ondanks de nederlaag tegen Duitsland (2-1). In gesprek met de NOS gaat hij wat dieper in op het tactische steekspel van dinsdagavond.

"In principe ben ik tevreden met het hele elftal. Het was tactisch spel. Het is bekend dat Duitsland dat doet", begint Koeman. Een lichtpunt voor de bondscoach was het duo op het middenveld, bestaande uit Jerdy Schouten en Joey Veerman. "Ik vond dat prima staan. Er was één moment dat Jerdy, Ilkay Gündogan uit zijn rug liet weglopen. We stonden achterin bij momenten man op man. Dan moet je als middenvelder meegaan."

Koeman wilde de Duitsers verrassen door Daley Blind op een gegeven moment bij Schouten en Veerman te laten spelen als extra middenvelder. "Dat was op de momenten dat Donyell Malen aan de zijkant speelde. Als Joshua Kimmich uitging naar Blind, dan konden we Malen aan de zijkant één op één krijgen met Antonio Rüdiger, die zich normaal gesproken centraal comfortabeler voelt."

Al met al is Koeman tevreden over de afgelopen interlandperiode. "Dat is gek, want de ene wedstrijd win je en de ander verlies je, maar dit geeft absoluut vertrouwen", geeft hij aan. De eerstvolgende keer dat Oranje samenkomt, staat het EK voor de deur.