Heerenveen haalt nieuwe hoofd jeugdopleidingen op bij Ajax: 'We zijn overtuigd'

Heerenveen haalt nieuwe hoofd jeugdopleidingen op bij Ajax: 'We zijn overtuigd'

27 maart - 15:15
26

SC Heerenveen heeft zijn nieuwe hoofd jeugdopleidingen opgepikt bij Ajax. Bote Talsma, nu nog actief als coördinator talentontwikkeling in Amsterdam, maakt komende zomer de overstap naar het Abe Lenstra Stadion.

Heerenveen is al een aantal maanden op zoek naar een nieuwe baas van de jeugdopleiding, na het vertrek van Marcel van Buuren. De Friezen hebben die met Talsma nu gevonden, zo bevestigt algemeen directeur Ferry de Haan in gesprek met de Leeuwarder Courant. Bij Ajax was Talsma sinds de zomer van 2021 actief in de jeugdopleiding als coördinator talentontwikkeling, terwijl hij ook begeleiding in de onder- en middenbouw verzorgde. Na dit seizoen maakt de Dokkumer de overstap naar Heerenveen.

Wedden

Meer odds

"We hebben de voorbije maanden gezocht naar een opvolger voor Marcel", zegt De Haan tegen LC. "De naam van Bote kwam via verschillende kanalen bij ons terecht. We hebben een paar gesprekken met hem gevoerd. We raakten daarbij overtuigd van de manier waarop Bote denkt over opleiden."

De Haan wordt vervolgens gevraagd wat de grootste opdracht van Talsma wordt bij de nummer elf van de Eredivisie. "Het aanbrengen van structuur en stabiliteit. Want daar hebben we behoefte aan. Hij heeft nog een lopende overeenkomst bij zijn huidige club (Ajax, red.), die we moeten respecteren."