Twente licht koopoptie en tikt zes ton af: 'Blij dat ik nu definitief Tukker ben'

Twente licht koopoptie en tikt zes ton af: 'Blij dat ik nu definitief Tukker ben'

29 maart - 16:07
12

FC Twente heeft besloten de koopoptie in het huurcontract van Alec van Hoorenbeeck te lichten. De verdediger maakt aan het eind van dit seizoen definitief de overstap naar de club uit Enschede en tekent een contract tot medio 2026 met een optie tot nog een jaar. 

"Ik ben blij dat ik nu officieel Tukker ben", vertelt Van Hoorenbeeck op de clubkanalen van FC Twente. "Ik ben enorm positief verrast door de grootte van de club en hoe FC Twente hier leeft bij de supporters. Dit seizoen heb ik als speler laten zien dat ze op mij kunnen rekenen als ik er moet staan. Ik ben er klaar voor om de komende tijd samen met de club verder te groeien. Ik voel het vertrouwen."

Ook technisch directeur Arnold Bruggink is in zijn nopjes met het vastleggen van de 25-jarige Belg. "We zijn heel blij dat Alec nu definitief speler van FC Twente is. Alec is een jongen die uitstekend past bij de club. Op de momenten dat het elftal hem dit seizoen nodig had heeft hij zich goed laten zien en zijn waarde gehad voor de ploeg. We zijn ervan overtuigd dat Alec de komende jaren bij FC Twente verder kan groeien en een belangrijke rol kan vervullen."

Van Hoorenbeeck wordt dit seizoen gehuurd van KV Mechelen. Dit seizoen kwam hij in veertien wedstrijden tot 503 minuten in het shirt van FC Twente. Volgens De Telegraaf ontvangen de Belgen zo'n 600.000 euro voor de handtekening van Van Hoorenbeeck. 

Bekijk #DoneDeal over de situatie van Ajax, Ihattaren en meer hieronder, of beluister de aflevering op Spotify!