Voormalig Oranje-international: 'Terugkeer naar Nederland? Kan ik over nadenken'

Voormalig Oranje-international: 'Terugkeer naar Nederland? Kan ik over nadenken'

30 maart - 12:37 Laatste update: 12:45
12

Ryan Babel twijfelt nog altijd over zijn toekomst als voetballer. De 37-jarige aanvaller zit na zijn vertrek bij Eyüpspor zonder club, maar heeft zijn schoenen nog niet definitief aan de wilgen gehangen. Een terugkeer naar Nederland sluit Babel bij op voorhand niet uit. 

"Ryan Babel is nog even aan het kijken", vertelt Babel over zijn toekomstplannen voor de camera van de NOS. "Ik weet het niet. Ik ben het nog aan het uitpuzzelen. Ik heb op dit moment geen team. Ik kan nu van mijn vrije tijd genieten, maar ik vind voetbal nog wel heerlijk. Een gedeelte van mij wil nog heel graag voetballen omdat het leuk is. En omdat het leuk is, wil je graag in een team spelen dat leuk voetbal speelt, dus niet voor elk team."

Toch ziet Babel ook redenen om definitief te stoppen als voetballer. "Bij mijn laatste club gingen we drie dagen van tevoren al op pad voor een uitwedstrijd. Zes uur met de bus, op een gegeven moment wordt dat mentaal moeilijk. Mijn laatste club wilde dat ik compensatie in zou leveren, maar dat wilde ik niet. Toen gingen ze me saboteren. Dan ging ik mee naar een uitwedstrijd, maar speelde ik niet. Dan ben je er op een gegeven moment wel klaar mee", aldus Babel.

Het reizen en weg zijn van je familie is wel moeilijk, maar op het veld staan is nog steeds heel leuk, vertelt de oud-speler van onder meer Ajax en Liverpool. Is een terugkeer naar Nederland mogelijk? Babel sluit het niet uit. "Als het zo makkelijk was, had ik het gedaan. Of het een optie is? Dat ligt eraan. Als het een team is waar ik me goed bij voel en pleizer kan hebben, dan kan ik erover nadenken."

Bekijk #DoneDeal over de situatie van Ajax, Ihattaren en meer hieronder, of beluister de aflevering op Spotify!