Bosz stellig over 'onzinverhalen' bij PSV: 'Ik wil met feiten komen'

Bosz stellig over 'onzinverhalen' bij PSV: 'Ik wil met feiten komen'

30 maart - 16:24
31

Peter Bosz is van mening dat PSV aan een 'bijzonder' seizoen bezig is. De Eindhovenaren stevenen af op het eerste kampioenschap in zes jaar. De eerste van de laatste acht hordes staat zaterdagmiddag op het programma, als PSV het opneemt tegen NEC.

Bosz stelt voor de aftrap in het Goffertstadion tegen ESPN dat hij zijn spelers niet scherp wil krijgen met speciale 'motivatiepraatjes'. "Ik ga mijn spelers geen onzinverhalen ophangen", is hij stellig. "Alles wat ik zeg, vind ik echt. Ik ga ze niet op een speciale manier motiveren. Dat hebben ze ook niet nodig. Ik wil met feiten komen."

PSV heeft na 26 speelrondes 23 keer gewonnen en driemaal gelijkgespeeld. De ongeslagen status is een item binnen de selectie, beaamt Bosz. "Absoluut. Je bent met een goed seizoen bezig, dat kan een heel bijzonder seizoen worden als je kampioen wordt. Ja, ik vind echt dat het een heel bijzonder seizoen kan worden." Bosz legt uit waarom. "Het is mijn eerste seizoen hier, vijf jaar geen kampioen geworden, we gaan nu de 27ste wedstrijd spelen en we hebben nog niet één keer verloren."

"Ik vind dat bijzonder", benadrukt Bosz. "Ik vind het tot nu toe bijzonder, omdat we ongeslagen zijn en over het algemeen aantrekkelijk voetbal laten zien. De manier van voetballen is niet makkelijk, als je zo hoog druk wil zetten. Je kan er iets unieks van maken."

Bekijk #DoneDeal over de situatie van Ajax, Ihattaren en meer hieronder, of beluister de aflevering op Spotify!