ESPN komt met bizarre statistiek over duiventil Ajax: 'Ja, dat is best wel gek'

ESPN komt met bizarre statistiek over duiventil Ajax: 'Ja, dat is best wel gek'

31 maart - 12:12
22

John van 't Schip heeft voor het uitduel van Ajax met PEC Zwolle (12.15 uur) opnieuw moeten improviseren. Het totale aantal wijzigingen bij de Amsterdammers dit seizoen tikt daardoor de tachtig aan, tot verbijstering van ESPN-analist Marciano Vink.

Liefst 31 spelers maakten dit seizoen Eredivisie-minuten voor Ajax. Nog opvallender: in vergelijking met de wedstrijd ervoor, hebben trainers Maurice Steijn, Hedwiges Maduro en Van 't Schip tachtig wijzigingen doorgevoerd. Volgens de lijst van ESPN komt geen eredivisionist daarbij in de buurt. "Dat is bizar", reageert Vink.

"Het geeft ook aan dat Ajax al het hele seizoen zoekende is, naar formatie, naar samenstelling, naar tactisch plan... We kunnen op elke positie drie verschillende namen invullen van spelers die daar gespeeld hebben. Dat is best wel gek."

Vink constateert dat Ajax door de vele wijzigingen nooit vastigheden heeft kunnen creëren. "Teams die stabiel zijn hebben in de achterhoede hooguit één wijziging gehad, waardoor er een lange reeks kan ontstaan met elf namen die vaak met elkaar samenspelen. Bij Ajax is dat niet het geval."

Bekijk #DoneDeal over de situatie van Ajax, Ihattaren en meer hieronder, of beluister de aflevering op Spotify!