Buitenspel: FC Dordrecht presenteert speciaal 'frikandel-tenue' op 1 april

Buitenspel: FC Dordrecht presenteert speciaal 'frikandel-tenue' op 1 april

1 april - 14:14 Laatste update: 18:51
17

Blessuregevallen, transfers, interviews en wedstrijdverslagen; alles vind je in de nieuwslijst van VoetbalPrimeur. In de rubriek 'Buitenspel' houden we jullie vanaf nu óók op de hoogte van de zaken die een te hoog privégehalte hebben voor de gewone nieuwslijst, maar zéker het vermelden waard zijn.

FC Dordrecht presenteert frikandeltenue
FC Dordrecht heeft uitgepakt met een 1 april-grap. De Schapenkoppen presenteerden maandag het zogeheten FC Dordrecht Frikandel Tenue', zogenaamd in het leven geroepen voor de play-offs, waarvoor de club zich overigens nog niet kwalificeerde, al lijkt het dat wel te gaan doen. 

'Voor dit tenue gaan wij terug naar 1954, toen slager Gerrit de Vries, die bekend stond om zijn gehaktballen omwille een wetswijziging zijn gehaktballen moest veranderen. Het recept moest en zou hetzelfde blijven', schrijft de club. 'Uiteindelijk kwam De Vries met een geniale oplossing. De vorm van de snack veranderen. Zo ontstond de inmiddels iconische frikandel. Deze uitvinding, diep verankerd in de Dordtse cultuur, viert in 2024 haar zeventigjarige bestaan. Een mijlpaal die FC Dordrecht niet ongemerkt voorbij laat gaan.'