Groningen wint op voor Lukkien bekend terrein: periodetitel én plek twee een feit

Groningen wint op voor Lukkien bekend terrein: periodetitel én plek twee een feit

1 april - 16:32
51

FC Groningen heeft op Tweede Paasdag de derde periode in de Keuken Kampioen Divisie gewonnen én uitstekende zaken gedaan in de strijd om directe promotie. Op bezoek bij FC Emmen, de oude club van trainer Dick Lukkien, won De Trots van het Noorden met ruime cijfers: 0-3.

Groningen is met Roda JC in een directe strijd verwikkeld geraakt om de tweede plek, die aan het eind van het seizoen recht geeft op directe promotie naar de Eredivisie. Daardoor was het voor de ploeg van Lukkien cruciaal om een overwinning te boeken aan De Oude Meerdijk, wat bekend terrein is voor diezelfde Lukkien. Het lukte FC Emmen, dat het rechterrijtje van de KKD aanvoert, niet om Groningen een lastige middag te bezorgen.

Zo stonden de bezoekers na nog geen twintig minuten spelen al met 0-2 voor. Spits Thom van Bergen opende de score, terwijl Leandro Bacuna met een mooie knal de marge verdubbelde. Het betekende de eerste goal van de captain sinds zijn terugkeer bij Groningen. In het restant van de wedstrijd probeerde Emmen wel nog wat en dat leverde wat kansen op. Toch werd er alleen nog aan de andere kant gescoord: na een uur spelen bepaalde Romano Postema de eindstand op 0-3.

Met de overwinning verzekerde Groningen van de derde periode in de KKD. Dat levert een plekje in de play-offs om promotie/degradatie op, al had Groningen dat ook zonder periodetitel kunnen behalen. De ploeg van Lukkien mag zelfs hopen op directe promotie. Groningen gaat namelijk over concurrent Roda heen, waardoor het tweede staat. Het gat is nu twee punten, al heeft de ploeg uit Kerkrade nog een duel tegoed.