'Iedere ondernemer zal de uitleg van Kroes een logische redenering vinden'

'Iedere ondernemer zal de uitleg van Kroes een logische redenering vinden'

2 april - 13:11 Laatste update: 15:01
133

Quote vindt de redenering die Alex Kroes gaf over zijn schorsing heel logisch. Het magazine vroeg Ajax in een eerder stadium naar de aandelenaankoop van de algemeen directeur, waardoor hij nu geschorst is.

Kroes kocht aandelen van Ajax, toen hij al wist dat hij algemeen directeur van de club zou worden. Quote zag dit en stelde hierover vragen bij Ajax. Volgens het magazine duurde het erg lang voordat de club hierop antwoordde, wat duidde op het feit dat de clubleiding niet wist van het aandelenbelang van Kroes. Het uiteindelijke antwoord was zijn schorsing, met het voornemen om de samenwerking definitief te beëindigen.

De algemeen directeur kwam zelf met een uitleg, die volgens Quote 'voor elke ondernemer logisch klinkt'. 'Op dat moment was ik nog niet rond met Ajax, maar ik had – door mijn eigen intenties - er een goed gevoel bij. Het leek mij een positief signaal om vertrouwen in de club en naar aandeelhouders uit te stralen. Om daar ook - letterlijk en figuurlijk - onderdeel van te zijn.'

Kroes wilde vertrouwen uitstralen richting Ajax en dat deed hij door de aankoop van de aandelen. 'Ik geloof erin dat je vertrouwen uitstraalt naar je medeaandeelhouders en stakeholders als je zelf aandelen koopt en daarmee ook zelf financieel risico loopt. 'Skin in the game', zoals dat heet. sinds ik toegang heb tot enige vertrouwelijke informatie, heb ik geen aandelen Ajax meer gekocht of verkocht', luidt de uitleg van Kroes via LinkedIn.

Bekijk de #DoneDeal-special over de breuk tussen Ajax en Alex Kroes!