Twente morst in spektakelstuk tegen Heerenveen en houdt AZ in leven

3 april - 22:59 Laatste update: 23:06
169

FC Twente heeft niet optimaal geprofiteerd van de afgang van AZ bij Heracles Almelo. De ploeg van Joseph Oosting kende een bliksemstart bij sc Heerenveen, maar verspeelde de riante voorsprong: 3-3.

In de wetenschap dat AZ met 5-0 had verloren in Almelo, kon FC Twente de voorsprong uitbreiden naar zeven punten. De Tukkers leken ook al snel op weg naar een ruime zege. Na een mooie dieptepass van Daan Rots opende Ricky van Wolfswinkel na elf minuten de score. Na zwak uitverdedigen van Heerenveen was Rots twee minuten later zelf de afmaker.

FC Twente kende zodoende een uitstekende start, maar de thuisploeg toonde zich eveneens effectief. Ion Nicolaescu torende boven iedereen uit en kopte na 21 minuten de aansluitingstreffer binnen. Robin Pröpper bracht de marge weer op twee, nadat de Friezen de bal niet weg kregen na een hoekschop. Het was echter nog niet gedaan met het spektakel in het Abe Lenstra Stadion. Smaakmaker Osame Sahraoui bracht de spanning opnieuw terug: 2-3.

Tien minuten na rust was de comeback van Heerenveen compleet. Pröpper kreeg de bal op de hand geschoten en arbiter Alex Bos legde de bal - na ingrijpen van de VAR - op de stip. Thom Haye maakte vanaf elf meter gelijk. FC Twente ging daarna op zoek naar een nieuwe voorsprong en was ook heel dichtbij. Sem Steijn zag Mickey van der Hart echter knap redden. Ook invaller Naci Ünüvar bracht geen verlossing. Hij had de 3-4 op de schoen, maar schoot in het zijnet.

Mede door de gemiste kansen moest Twente genoegen nemen met een punt. De equipe van Oosting loopt wel een puntje uit op AZ in de strijd om het felbegeerde ticket voor de voorrondes van de Champions League. Het verschil is nu vijf punten.