'Pastoor wil hogerop en dreigt Almere City na Eredivisie-debuut te verlaten'

'Pastoor wil hogerop en dreigt Almere City na Eredivisie-debuut te verlaten'

4 april - 23:05
56

Alex Pastoor is mogelijk bezig aan zijn laatste maanden als trainer van Almere City FC. Voorlopig weigert hij zijn aflopende contract te verlengen, zo heeft hij de directie laten weten volgens De Telegraaf.

Pastoor loodste Almere City voor het eerst in de geschiedenis naar de Eredivisie en de huidige nummer twaalf lijkt zich in het debuutseizoen te handhaven. De kans bestaat dat het daarbij blijft: de 57-jarige trainer wil zijn aflopende contract op dit moment niet verlengen, omdat hij een stap hogerop ambieert. 'Almere City oriënteert zich met instemming van Pastoor inmiddels op andere kandidaten', schrijft De Telegraaf.

Donderdagavond speelde Almere onder leiding van Pastoor gelijk tegen RKC Waalwijk (0-0), waardoor de teller op 32 punten staat. "Wij zijn goed onderweg, maar we zijn er nog niet", zegt hij na afloop. Pastoor is niet verbaasd door zijn ploeg. "De spelers hebben inmiddels 28 wedstrijden en 150 trainingen op Eredivisie-niveau in de benen", verklaart hij. "Het kostte een hoop spelers tijd om aan een nieuwe club, een nieuwe competitie en een nieuwe cultuur te wennen."