Oosting gevleid door vermeende Ajax-interesse: 'Leuk dat mijn naam genoemd wordt'

Oosting gevleid door vermeende Ajax-interesse: 'Leuk dat mijn naam genoemd wordt'

5 april - 15:09 Laatste update: 16:04
23

Joseph Oosting voelt zich vereerd dat zijn naam de laatste tijd geregeld op Ajax-lijstjes opduikt. De trainer van FC Twente kan er alleen niet zoveel mee, en geeft aan zich gewoon volledig te focussen op zijn werkzaamheden in Enschede. 

Het gaat al langer over wie er volgend jaar voor de groep moet staan bij Ajax, maar toen John van 't Schip bekendmaakte na dit seizoen te stoppen, regende het lijstjes met eventuele kandidaten. Daarop staat steevast Oosting, die dit seizoen hoge ogen gooit bij Twente en afstevent op de voorrondes van de Champions League. "Mooi, vereerd, leuk dat mijn naam genoemd wordt", vertelt hij aan de NOS. "Alleen we zitten bij Twente, en ik wil respect hebben voor mijn club."

De 52-jarige Oosting, voorheen trainer van RKC Waalwijk, noemt Ajax verder 'een heel mooie club', maar geeft tegelijkertijd aan zich gewoon op Twente te willen focussen. Champions League-voetbal gloort immers aan de horizon in Enschede. "Je wil er niet mee bezig zijn, maar dat ben je wel. Het is onze ambitie, dat hebben we ook tegen elkaar uitgesproken."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal: