Ajax-nieuws over Kroes slaat in als een bom: 'Ik was verbijsterd'

Ajax-nieuws over Kroes slaat in als een bom: 'Ik was verbijsterd'

5 april - 18:00
29

Hans Nijland was naar eigen zeggen 'verbijsterd' toen hij het nieuws rondom Alex Kroes las. De voormalig directeur van FC Groningen, die Kroes goed kent, stelt in #DoneDeal, de podcast van VoetbalPrimeur, dat het voor de geschorste CEO lastig wordt om terug te keren binnen Ajax.

Het verhaal is bekend: Kroes is geschorst door Ajax, nadat hij met voorkennis heeft gehandeld. Het nieuws verraste Nijland, zacht gezegd. "Ja, ik was verbijsterd", zegt hij. "Verbijsterd op hetzelfde niveau als toen ik het nieuws over Marc Overmars hoorde. Ik ken Alex goed. Een kundig bestuurder, een ongelooflijk slimme jongen. Dan verwacht je zoiets niet."

Kroes zat donderdag 'gewoon' op de tribune tijdens de wedstrijd van Ajax tegen Go Ahead Eagles (1-1). Het tekent de bestuurder, meent Nijland. "Hij legt zich er niet zomaar bij neer." Nijland, kandidaat-voorzitter van de KNVB, denkt dat het voor Kroes een lastig verhaal wordt om zijn werkzaamheden in de Johan Cruijff Arena weer op te pakken. "Dat wordt moeilijk, als je zo stellig tegenover elkaar staat."

"Je moet jezelf ook afvragen of je dat nog wil", benadrukt Nijland. "Als hij inderdaad gehandeld heeft met voorkennis, is dat niet goed. Dat hoort niet bij een beursgenoteerde onderneming. Voor je je handtekening zet, hoor je de beursregels te kennen. Zo simpel is het ook. Als je fout zit, zit je fout. Heel vervelend, maar dan is dit de consequentie."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal: