'Rollen omgedraaid' in Gelderse derby: 'Geef Vitesse nog maar 35% kans'

'Rollen omgedraaid' in Gelderse derby: 'Geef Vitesse nog maar 35% kans'

6 april - 13:59
17

Het dolende Vitesse krijgt zondagmiddag bezoek van aartsrivaal NEC. De laatste keer dat de Nijmegenaren van Vitesse wonnen was in 2016, maar de verhoudingen zijn nu compleet anders. Patrick Pothuizen, die voor beide clubs speelde, is ervan overtuigd dat NEC voor het eerst in jaren favoriet is voor de Gelderse derby.

"Dat was vorig jaar nog niet zo, maar nu wel", begint Pothuizen in een vooruitblik op de wedstrijd tussen Vitesse en NEC. "De rollen zijn omgedraaid. Ik verwacht ook een zege van NEC. Vitesse zal alles geven, maar hun verdediging is de achilleshiel. NEC is op papier gewoon beter en zit in een goede flow." Eerder dit seizoen wonnen de Arnhemmers nog met 1-3 in Nijmegen.

Als NEC weer eens van Vitesse wil winnen, moet het aankomende zondag gebeuren. Toch is Pothuizen er niet compleet van overtuigd dat de nummer zes van de Eredivisie de drie punten mee zal nemen. "Je kan ook niet zeggen dat Vitesse hoe dan ook verliest. Als je kijkt naar de ranglijst wel, dan zou NEC makkelijk moeten winnen. Maar dit is een derby. Derby's zijn anders", vervolgt de voormalig verdediger. "Of je nu onderaan of bovenaan staat, er zit altijd vuur in. En Vitesse vecht nu voor de laatste kans in de Eredivisie. Ik zou de kansenverhouding schatten op 35-65 in het voordeel van NEC."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal: