Slot niet verrast: 'Laten zien dat je verschrikkelijk goed kunt voetballen'

Slot niet verrast: 'Laten zien dat je verschrikkelijk goed kunt voetballen'

7 april - 17:32
43

Arne Slot was vanzelfsprekend trots op de prestatie van Feyenoord tegen Ajax, maar niet zozeer verrast door het goede optreden van zijn ploeg. De trainer van de Rotterdammers prijst onder meer de ontwikkeling van Yankuba Minteh.

"Deze komt niet uit de lucht vallen, want vorige week hebben we ook een geweldige wedstrijd gespeeld", begint Slot bij ESPN, verwijzend naar het duel met FC Utrecht. "Tegen FC Volendam waren we niet geweldig, maar creëerden we ook meer dan voldoende kansen. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat als we één of twee ballen binnenschieten, dat we een heel makkelijke overwinning halen."

"Je mag weleens slecht spelen. Het vervelende voor ons is dat we dan niet in staat zijn om wedstrijden te winnen. Daarom dat PSV ook zo verdiend kampioen wordt", vervolgt de Feyenoord-coach, die zijn ploeg zondag uit de startblokken zag schieten in De Klassieker. "Als je de titel aan een ander laat en je moet dan tegen een rivaal, dan wil je ontzettend graag laten zien dat je verschrikkelijk goed kan voetballen", verklaart hij.

Slot was onder meer blij met vleugelspelers Yankuba Minteh en Igor Paixão, die dit seizoen niet altijd aan de verwachtingen konden voldoen. "Het is jouw perceptie dat ik jaloers naar PSV heb gekeken", reageert hij desgevraagd in gesprek met Hans Kraay jr. "Je ziet dat spelers zich ontwikkelen. Als je de huidige Minteh afzet tegen die van het begin van het seizoen, zoals de rust waarmee hij de tweede goal afmaakt. Hij was bij veel betrokken. Daarbij vind ik het heel bijzonder dat terwijl je aan de Ramadan doet, je zo ongelooflijk veel fanatisme kan hebben. Hij heeft vannacht voor het laatst gegeten."

De coach vindt dat al zijn vleugelaanvallers zich 'geweldig ontwikkelen'. "Ivanusec is ook niet meer de Ivanusec van het begin van het seizoen. Paixão had een moeilijke fase, maar ze zeiden dat als de zon gaat schijnen hij weer beter gaat spelen. Dat is uitgekomen", lacht hij. "Maar ik zie meer spelers die een mooie ontwikkeling doormaken dit seizoen."

Gimenez
Santiago Gimenez zit juist in een dip. Slot snapt dat daarnaar gevraagd wordt. "Daar wordt hartstikke veel over gesproken, ook door mensen die de club een warm hart toedragen", lijkt hij te doelen op Willem van Hanegem. "Het is natuurlijk hartstikke jammer dat hij dat moment in de één-tegen-één niet maakt. Dat had hij heel goed kunnen gebruiken. Dat is de overweging: laat je hem staan zodat hij die goal kan maken? Tegelijkertijd zit er een jongen op de bank die ook wel verdient om een invalbeurt te maken. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat Santi weer zijn goals gaat maken."

Bijlow snel terug
Slot onthulde ook dat Justin Bijlow op de weg terug is. De doelman zal spoedig weer beschikbaar zijn. "Ik zal met mijn staf een keuze moeten maken, maar dat zul je vanzelf zien."