Ook Heerenveen heeft geen antwoord op Lammers: FC Utrecht wint in Friesland

7 april - 21:57
60

FC Utrecht heeft zondagavond uitstekende zaken gedaan bij sc Heerenveen. De ploeg van Ron Jans won in het Abe Lenstra Stadion met 2-3. Door de zege heeft het nu evenveel punten als Go Ahead Eagles, terwijl ook Ajax en NEC in het vizier van de Domtsedelingen liggen.

Utrecht bewees zichzelf afgelopen woensdag al een goede dienst door overtuigend van PEC Zwolle te winnen: 5-1. Het waren dan ook de bezoekers die na een gelijkwaardige eerste 37 minuten de voorsprong namen. Isac Lidberg maakte een heuse flipperkastgoal: 0-1. Het was het enige doelpunt van de eerste helft, waarin Heerenveen weinig gevaar wist te stichten.

Toen Utrecht kort na rust op 0-2 kwam, brak er iets bij de thuisclub. Spits Sam Lammers, die een verleden heeft bij de Friese club, vond de verre hoek met een fraai schot. Het was voor hem alweer zijn vijfde Eredivisie-doelpunt op een rij. De ploeg van trainer Kees van Wonderen wilde wel aanzetten voor een slotoffensief, maar toen Oliver Braude in de 77e minuut rood kreeg (twee keer geel), kon ook dat plan de prullenbak in.

Ongeveer tien minuten voor tijd deed Utrecht de thuisclub nog meer pijn. Uitblinker Lammers schoot de bal (opnieuw) hard langs Mickey van der Hart. Daarna volgde een opmerkelijk slot. Utrecht leek de overwinning al in de tas te hebben, maar na twee treffers van Patrik Wålemark werd het zowaar nog spannend in Friesland. Een derde goal zat er echter niet meer in.

Door de zege heeft Utrecht nu 42 punten. Dat zijn er net zo veel als nummer zeven Go Ahead, terwijl het in crisis verkerende Ajax er 45 heeft. Ook nummer vijf NEC (46) is nog in zicht voor Jans en zijn spelers.