Spectaculaire ontwikkeling bij FC Twente: 'Zoals Ziyech onder Ten Hag bij Ajax'

Spectaculaire ontwikkeling bij FC Twente: 'Zoals Ziyech onder Ten Hag bij Ajax'

8 april - 08:47
23

Joseph Oosting is bijzonder te spreken over Daan Rots. De 22-jarige aanvaller wordt steeds belangrijker voor FC Twente, terwijl hij eerder dit seizoen nog onder vuur lag bij de eigen aanhang. Oosting trekt de vergelijking met Hakim Ziyech.

Rots was zaterdagavond op dreef tegen Fortuna Sittard (2-0) en kwam met acht succesvolle dribbels en zeven schoten zelfs in de buurt van Ziyech, die alleen tijdens een wedstrijd in 2016 nóg meer wist te produceren. Oosting constateert dat zijn aanvaller een grote ontwikkeling doorgemaakt.

"Nu zie je hem van die Ziyech-ballen geven uit de tijd dat Ziyech onder Ten Hag bij Ajax speelde", aldus de Twente-trainer in gesprek met TC/Tubantia. Dat Rots nog niet zo lang geleden werd uitgefloten in de Grolsch Veste, heeft Oosting 'nooit begrepen'. Hij stelt Rots altijd op. "Daan is een kind van de club. Je hebt spelers die zijn voor ik, en je hebt spelers die voor het team zijn. Daan is voor het team."

Oosting besluit: "Daan is een slimme en betrouwbare speler, die houdt van structuur. Hij moet precies weten wat er van hem wordt verwacht. Wat is mijn taak verdedigend en wat is mijn taak aanvallend? En dat voert hij dan uit. Hij heeft acht assists en vijf goals: dat is best aardig toch?"