Woede en frustratie na rampweek AZ: 'Schandalig, het is gewoon belachelijk'

Woede en frustratie na rampweek AZ: 'Schandalig, het is gewoon belachelijk'

8 april - 09:34 Laatste update: 09:47
50

De plotselinge ineenstorting van AZ hakt erin bij Riechedly Bazoer, Vangelis Pavlidis en Dani de Wit. Drie dagen na de 5-0 nederlaag bij Heracles Almelo scoorde ook PSV vijf keer tegen de Alkmaarders (5-1).

AZ leek de smaak weer te pakken te hebben en bleef zeven Eredivisie-duels op rij ongeslagen, maar na de rampweek is de labiele ploeg van trainer Maarten Martens terug bij af. "Tien tegengoals is schandalig", bitst Bazoer in De Telegraaf. "We moeten maar eens goed in de spiegel kijken. Deze twee nederlagen zijn een harde tik. We hebben deze week alles weggegooid."

Pavlidis is zwaar gefrustreerd. "Het is heel pijnlijk om in twee duels tien goals tegen te krijgen. Dat kan niet. Het is gewoon belachelijk. Dat moet echt beter. We moeten veel agressiever zijn in het verdedigen, niet alleen de verdedigers, maar het hele team", aldus de Griekse topschutter.

Voor Dani de Wit is het klip en klaar: de spelers van AZ communiceren onderling veel te weinig. "Ik hoor gewoon niks in het veld", stelt hij in het Algemeen Dagblad. "Hoogstens van Jordy Clasie achter me. Je kan elkaar zóveel helpen op het veld als je communiceert. Dat heeft te maken met karakter. Niet met jezelf bezig zijn maar met het team."