Verweij: 'Veel mensen bij Ajax willen Kroes terug en sturen aan op andere functie'

Verweij: 'Veel mensen bij Ajax willen Kroes terug en sturen aan op andere functie'

8 april - 18:40 Laatste update: 18:48
34

Veel mensen binnen Ajax zouden Alex Kroes graag terug bij de club zien, zo meldt Mike Verweij in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. Volgens de clubwatcher zou er op De Toekomst worden gesproken over een andere functie voor de verguisde algemeen directeur. 

"Heel veel mensen zien hem graag terugkeren", vertelt Verweij over de gevoelens voor Kroes binnen Ajax. "De bestuursraad wil ook niet over één nacht ijs gaan natuurlijk, maar het is afvragen wat de leden er van vinden tijdens de algemene ledenvergadering. Er wordt nu ook wel een beetje op aangestuurd dat hij in een andere functie kan terugkeren. Dan kun je denken aan het technisch directeurschap, waarbij iemand anders algemeen directeur zal moeten worden."

Volgens Verweij is Kroes nog altijd erg geliefd onder de mensen die werkzaam zijn bij Ajax. "Kroes is ook heel populair op De Toekomst, omdat hij al 25 jaar lid is van Ajax en ook nog steeds in het vijfde elftal voetbalt." Kroes werd onlangs door Ajax op non-actief gezet vanwege het kopen van aandelen met voorkennis. De raad van commissarissen in Amsterdam is nog altijd voornemens hem definitief te ontslaan.

Kroes zou zelf graag terug willen keren in zijn oude rol als algemeen directeur, maar volgens Verweij zijn daarvoor wel wat struikelblokken. "Als je hem technisch directeur maakt heb je ook een goed verhaal naar al je stakeholders, met de sponsoren voorop. Ik denk niet dat die het leuk vinden als hij alsnog algemeen directeur wordt, alsof er niets gebeurd is. Want er zijn natuurlijk genoeg dingen voorgevallen."