Burgemeester Aboutaleb neemt definitief besluit over bekerhuldiging Feyenoord

Burgemeester Aboutaleb neemt definitief besluit over bekerhuldiging Feyenoord

11 april - 14:15 Laatste update: 15:41
130

Mocht Feyenoord de bekerfinale tegen NEC winnen, dan vindt de huldiging van de Rotterdammers definitief niet plaats op de Coolsingel. De burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, houdt zijn poot stijf. 

Dat blijkt uit berichten van het ANP, dat stelt dat de fractie van Groenlinks in de Rotterdamse gemeenteraad zich niet kan vinden in het besluit van Aboutaleb. "Bij het winnen van de beker hoort natuurlijk een groot feest en een huldiging op de Coolsingel", klinkt het. Ook bij een deel van de Feyenoord-supporters is het besluit om de huldiging niet op de Coolsingel plaats te laten vinden, slecht gevallen. 

"Een bekeroverwinning van Feyenoord dient absoluut uitbundig gevierd te worden", reageert Aboutaleb. "Maar het college is van mening dat dit niet alleen op het balkon van het stadhuis hoeft te zijn. Er is in breder perspectief gekeken naar het beslag van een mogelijke huldiging op de stad, de capaciteit van de hulp- en veiligheidsdiensten en de financiën in relatie tot de prijs die betaald wordt."

Waar de eventuele huldiging dan wél plaatsvindt, is nog niet bekend. Het stadsbestuur liet vorige maand weten dat er 'meerdere plekken' in de stad in aanmerking komen. De bekerfinale tussen NEC en Feyenoord wordt op zondag 21 april gespeeld. De huldiging in Rotterdam zal, bij winst van Feyenoord, op maandag 22 april plaatsvinden.