PSV vernedert noodlijdend Vitesse met ruime cijfers en kan 25ste titel ruiken

13 april - 18:20 Laatste update: 19:54
208

PSV heeft zaterdag met stevige cijfers afgerekend met Vitesse. Met speels gemak werd de hekkensluiter van de Eredivisie met 6-0 aan de kant gezet.

Veel groter kon het contrast op het veld niet zijn. Daar waar Vitesse tussen hoop en vrees leeft over het voortbestaan van de club, maakt PSV zich op voor het aanstaande kampioensfeest. Met de overwinning op Vitesse is dat moment nog dichterbij gekomen.

Het eerste doelpunt in Eindhoven viel na iets minder dan een half uur spelen door toedoen van Luuk de Jong. Vanaf dat moment ging het hard. Nog voor rust frummelde Malik Tillman van dichtbij de 2-0 binnen en deed ook André Ramalho een duit in het zakje. De verdediger van PSV kopte vrij binnen bij de tweede paal.

In de tweede helft schoot ook Johan Bakayoko zichzelf op het scorebord. Van een meter of vijftien haalde de Belgische aanvaller onberispelijk uit. Aanvoerder De Jong tekende met een kopbal voor de 5-0. In de slotfase maakte Hirving Lozano, die enkele minuten daarvoor nog de paal raakte, de zesde treffer van de Eindhovenaren.

Door de winst komt het puntenaantal van PSV op 81 uit 30 wedstrijden. Met nog vier wedstrijden te gaan bedraagt de voorsprong op nummer twee Feyenoord twaalf punten, al komen de Rotterdammers dit weekend nog in actie tegen Fortuna Sittard. Vitesse blijft steken op zeventien punten.