AZ komt wereldgoal RKC te boven en knokt zich in eigen huis naar comeback

13 april - 20:34 Laatste update: 23:10
72

AZ heeft zich zaterdagavond naar een 3-2 overwinning op RKC Waalwijk geknokt. De thuisploeg ging met een 0-2 achterstand rusten, maar boog het duel in de tweede helft volledig om.

Nadat David Min al in de derde minuut voor de snelle openingstreffer had getekend, nam hij vlak voor rust een werelddoelpunt voor zijn rekening. De 24-jarige spits van RKC twijfelde na balverlies van AZ geen moment en verraste AZ-doelman Mathew Ryan met een schot vanaf de middenlijn.

Dat AZ met een 0-2 achterstand ging rusten, kon het publiek in Alkmaar niet waarderen. Onder een striemend fluitconcert droop de ploeg van Maarten Martens af. Wat de trainer in de kleedkamer tegen zijn spelers heeft gezegd, weten we niet. Maar effectief was die boodschap wel. In de tweede helft boog de thuisploeg de achterstand volledig om.

Yukinari Sugawara en Ibrahim Sadiq schoten van afstand prachtig raak en ook Vangelis Pavlidis liet zich gelden voor AZ. De clubtopscorer van de Alkmaarders had daar wel een gelukje bij nodig. Zijn schot werd van richting veranderd, waardoor RKC-doelman Etienne Vaessen, die naar verluidt in de belangstelling staat van zowel PSV als Feyenoord, kansloos was: 3-2.