El Ahmadi en Vink loven Ajax-uitblinker: 'Was de enige die opstond vandaag'

El Ahmadi en Vink loven Ajax-uitblinker: 'Was de enige die opstond vandaag'

14 april - 20:53
31

Karim El Ahmadi en Marciano Vink waren na de wedstrijd tussen Ajax en FC Twente laaiend enthousiast over één speler in het bijzonder: Kenneth Taylor. De analisten prijzen niet alleen het spel van de middenvelder, maar ook zijn mentale weerbaarheid.

Na het duel werd Taylor al uitgeroepen tot man van de wedstrijd, maar van de analisten krijgt hij nog meer pluimen. "Voor mij was hij de enige die echt opstond in de tweede helft", vertelt El Ahmadi bij ESPN over de indrukwekkende prestatie van Taylor. "Echt in alles. In het ballen veroveren en in de slotfase zet hij Chuba Akpom nog alleen voor de keeper. Fantastisch was dat. Taylor deed er vandaag alles aan om het te laten draaien."

Vink prijst Taylor vooral om zijn doorzettingsvermogen. Maanden geleden werd de jeugdexponent van Ajax nog uitgefloten door het eigen publiek, maar zondag stond hij er toen het moest. "Hij werd hier bijna met pek en veren het stadion uit gejaagd, en toch bleef hij staan. Toch laat hij iedere keer weer zien van 'Hé, ik ben de speler die Ajax nodig kan hebben.'"

Ajax draaide zondag een achterstand om in een 2-1 overwinning tegen FC Twente. Als NEC verliest van PEC Zwolle dan blijven de Amsterdammers op plek vijf in de Eredivisie staan. Pakken de Nijmegenaren punten, dan is Ajax de nummer zes van de ranglijst.