Perez vol ongeloof: Ik heb zelden tot nooit gehoord dat een trainer dit zegt

Perez vol ongeloof: "Ik heb zelden tot nooit gehoord dat een trainer dit zegt"

15 april - 08:06 Laatste update: 10:06
29

Edward Sturing gelooft niet meer in handhaving met Vitesse, tot verbazing van ESPN-analisten Kenneth Perez en Karim El Ahmadi. Ondanks de dramatische uitgangspositie in Arnhem, noemen ze de conclusie van de trainer 'voorbarig'.

"We gaan het niet redden", liet Sturing zich ontvallen na de 6-0 nederlaag bij PSV. "Opmerkelijk dat hij dat zegt", reageert El Ahmadi. "Misschien is het wel realistisch, maar zoiets kun je niet zeggen als er nog vier wedstrijden te gaan zijn. Hij heeft een voorbeeldfunctie voor de spelers."

Perez denkt aan 'omgekeerde psychologie' van Sturing, maar weet eigenlijk wel beter. "Ik heb zelden tot nooit gehoord dat een trainer dit zegt, terwijl spelers nog wel voor de kleinste kans willen gaan. Zijn spelers denken nu ook: hoezo kom ik dan nog trainen?"

Over een kleine twee weken hervat Vitesse de competitie met een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. "In de laatste speelrondes gebeuren de gekste dingen, dus het is een beetje voorbarig van Sturing", benadrukt Perez. "Misschien is hij meer bezig met alle problemen rond de club."