Maaskant ziet 'belachelijke' trend in KKD: 'Je moet je ontslag bijna incalculeren'

Maaskant ziet 'belachelijke' trend in KKD: 'Je moet je ontslag bijna incalculeren'

16 april - 19:03 Laatste update: 19:21
8

Robert Maaskant vindt het belachelijk dat trainers in de Keuken Kampioen Divisie vandaag de dag al na het minste of geringste ontslagen worden. De verwachtingen zijn veel en veel te hoog, stelt de oud-trainer van onder meer RBC Roosendaal, NAC en FC Groningen. 

Bernard Schuiteman was pas net technisch directeur van FC Den Bosch toen hij trainer Tomasz Kaczmarek ontsloeg. Vlak daarvoor werden ook Fred Grim (FC Emmen) en Bob Peeters (Helmond Sport) de laan uitgestuurd. Een zorgwekkende ontwikkeling, aldus Maaskant in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het gezwaai met witte zakdoekjes is belachelijk. Bestuurders nemen daar vaak snel aanstoot aan en sturen dan de trainer maar weg. Absoluut belachelijk."

"Er is steeds minder geduld. De verwachtingen zijn veel te hoog", draagt Maaskant aan als redenen voor de ontslagtrend. "Op het moment dat je verwacht dat je naar FC Barcelona gaat kijken en je gaat bij FC Emmen op de tribune zitten, dan ontstaat er wel een probleem natuurlijk."

Het is tijd voor verandering, constateert de 55-jarige Schiedammer. "Het is een vak geworden waar je ontslag bijna moet incalculeren. Een van de weinige beroepen waar je van tevoren al weet dat het niet goed afloopt. Daarom ben ik in de Eredivisie zó blij met Rogier Meijer. NEC kon hem wegsturen, maar hield vertrouwen." Dat heeft zijn vruchten afgeworpen, want de Nijmegenaren spelen zondag de bekerfinale tegen Feyenoord.