Bergwijn vol vertrouwen: 'Weet bijna zeker dat we alle wedstrijden dan winnen'

Bergwijn vol vertrouwen: 'Weet bijna zeker dat we alle wedstrijden dan winnen'

16 april - 20:45
48

Steven Bergwijn is ervan overtuigd dat Ajax de resterende duels van dit seizoen allemaal kan winnen. Dan moeten de Amsterdammers wel zo spelen als in de tweede helft tegen FC Twente (2-1).

Ajax kwam zondag in de eerste helft niet goed voor de dag tegen Ajax, zag ook Bergwijn. "De eerste helft was niet best", aldus de aanvoerder van de Amsterdammers tegenover Ajax TV. Ajax ging met een 0-1 achterstand rusten door een goal van Ricky van Wolfswinkel. "In de rust hebben we tegen elkaar gezegd dat het zo niet verder kon."

In de tweede helft ging het mede door een omzetting een stuk beter. "We speelden met veel meer energie en druk vooruit", aldus Bergwijn. "We moesten de supporters iets geven. Iedereen is met die instelling en mentaliteit de tweede helft ingegaan. De fans merkten dat we agressiever waren, waardoor zij er ook meer achter gingen staan en dat helpt alleen maar mee."

Ajax speelt in de Eredivisie nog tegen Excelsior (thuis), FC Volendam (uit), Almere City (thuis) en Vitesse (uit). Bergwijn heeft alle vertrouwen in een goede afloop van die duels. "Ik leef van wedstrijd tot wedstrijd en we moeten gewoon alles winnen. Daarna zien we wel waar we staan. De energie van de tweede helft tegen FC Twente moeten we voortaan vanaf de eerste helft tonen. Dan weet ik bijna zeker dat we alle wedstrijden kunnen winnen."