'Arsenal houdt Hato in de gaten: Ajacied optie om Zinchenko te vervangen'

'Arsenal houdt Hato in de gaten: Ajacied optie om Zinchenko te vervangen'

17 april - 16:14 Laatste update: 16:35
98

Jorrel Hato heeft zich in de kijker gespeeld bij Arsenal. De achttienjarige verdediger van Ajax wordt in de gaten gehouden door The Gunners, vertelt The Times-verslaggever Charles Watts in gesprek met CaughtOffside.

Arsenal overweegt om Oleksandr Zinchenko te vervangen, aangezien de Oekraïense linksback dit seizoen niet helemaal aan de verwachtingen kan voldoen. Volgens Watts staat manager Mikel Arteta voor een lastige keuze. De Londenaren zien versterkingen op andere posities als prioriteit in de zomer, maar de komst van een nieuwe linksback valt zeker niet uit te sluiten.

"Of er een gespecialiseerde vleugelverdediger komt of een speler die zowel als back en centraal achterin uit de voeten kan, is afwachten. Arsenal houdt Jorrel Hato in de gaten bij Ajax. Het is begrijpelijk dat een speler met zijn veelzijdigheid en potentieel in de smaak valt", aldus Watts.

Hato tekende een maand geleden, kort na zijn achttiende verjaardag, een contract tot medio 2028 bij Ajax. Dit seizoen is hij een vaste waarde in de Johan Cruijff Arena. Met Jurriën Timber maakte vorige zomer al een andere verdediger de overstap van Ajax naar Arsenal.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: