Slot waarschuwde Feyenoord-aanwinst: 'Tactisch liep mijn hoofd over'

Slot waarschuwde Feyenoord-aanwinst: 'Tactisch liep mijn hoofd over'

17 april - 16:48
7

Thomas Beelen had flink wat aanpassingstijd nodig na zijn overstap van PEC Zwolle naar Feyenoord. De 22-jarige verdediger erkent in gesprek met Voetbal International dat zijn hoofd overliep door alle instructies die hij kreeg van trainer Arne Slot.

"Ik kwam van PEC Zwolle, waar we onder Dick Schreuder ultra aanvallend speelden met drie centrale verdedigers. Ik was de middelste. Wat ik deed, was de linker of de rechter centrale verdediger naast me inspelen, óf ik dribbelde in. Dat laatste deed ik nog het meeste. Ik móést van Dick dat middenveld in. Lafaard, riep-ie, als ik ’t niet deed", begint Beelen tegenover VI.

Beelen moest daarom wennen aan de speelwijze met vier verdedigers bij Feyenoord. "Bovendien spelen we heel tactisch onder een zeer tactisch ingestelde trainer en dat zorgde ervoor dat ik heel veel aan het denken was in het begin. Alle opdrachten maalden door mijn hoofd." Daar werd hij door Slot op voorhand voor gewaarschuwd. "Ik moest aan zo veel denken. Tactisch liep mijn hoofd over. Hoe konden we van achteruit de driehoekjes maken? Als hij druk komt zetten, ligt daar de oplossing. Kom híj, ligt die dáár. Was ik niet gewend, al die patronen."

"Alles bij elkaar voelde het wel of ik terug de schoolbanken in moest bij Feyenoord", vervolgt Beelen, die langzaam maar zeker zijn draai vond. Na de blessure van Gernot Trauner greep hij zijn kans en maakte hij veel indruk. "Veel videobeelden gezien, natuurlijk, maar ik moet van de trainer ook zelf nadenken over de manier hoe we voetballen en wat mijn rol daarbinnen is. Heb je Manchester City gekeken, vraagt-ie geregeld. Als ik dan ja zeg, wil hij weten wat ik dan heb gezien. Heb ik op Rúben Dias gelet? Of John Stones. Ook Arsenal krijgen we vaak te zien, omdat dit twee teams zijn die qua voetbal doen wat wij willen doen."