Begrip voor naderende rentree Romário (58): 'Als ik fit was: waar kan ik tekenen?'

Begrip voor naderende rentree Romário (58): 'Als ik fit was: waar kan ik tekenen?'

18 april - 12:51
12

Ronald de Boer snapt dat de 58-jarige Romário de drang heeft om weer in het profvoetbal te acteren. De Braziliaan wil graag terugkeren om nog samen met zijn zoon op het veld te kunnen staan.

"Ik zie hem weleens voetvolleyen en hij ziet er hartstikke fit uit", stelt De Boer in gesprek met het Algemeen Dagblad. Hij speelde onlangs nog een benefietwedstrijd met de Ajax Legends tegen oud-spelers van Liverpool en zodoende snapt De Boer de ambitie van Romário. "Niet voor mezelf, want mijn knie is te slecht. Maar als ik geen fysieke ongemakken had overgehouden aan mijn carrière, zou ik zeggen: waar kan ik tekenen?"

De Boer is op dit moment actief als trainer bij Ajax O19 en hij doet weleens mee met de Amsterdamse talenten. "Ik kom snelheid tekort, maar in het positiespel kunnen ze nog veel van me leren", aldus de oud-voetballer, die de vergelijking maakt met Romário. "Dat zal hij ook hebben. En ik denk niet dat hij dit nog wil omdat hij verslaafd is aan de aandacht, maar omdat hij zoveel van het spelletje houdt."

Romário is officieel ingeschreven als voetballer bij America-RJ, de club waar hij onlangs president van werd. Bij die club, op het tweede niveau in Brazilië, staat ook zijn zoon onder contract. Volgens El Globo gaat Romário op een vrijwillige basis spelen voor America-RJ. Wettelijk gezien moet hij een maandelijks geldbedrag krijgen, maar die som zal hij terugstorten naar de clubkas.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: