Brobbey doet Ajax belangrijke belofte: 'Altijd gezegd dat ik het waard ben'

Brobbey doet Ajax belangrijke belofte: 'Altijd gezegd dat ik het waard ben'

19 april - 14:09
44

Brian Brobbey is van plan Ajax in de toekomst flink terug te betalen door middel van een uitgaande transfer. De spits vertrok in 2021 transfervrij naar RB Leipzig en werd niet veel later voor meer dan zestien miljoen euro teruggehaald naar Amsterdam. Dat is iets wat hem en de club niet nog eens zal overkomen.

Brobbey staat deze week op de cover van de Men's Health. In het blad is de Ajax-spits onder andere openhartig over de band met Ajax en zijn toekomstplannen. "Ik sta op het punt om op te bloeien", begint Brobbey. "Ik ben aardig onderweg. Als ik mezelf zie en hoe ik de afgelopen maanden heb gespeeld, denk ik dat het best goed met me gaat. Ik wil nog zoveel mooie dingen gaan bereiken in mijn carrière, zoals voor een heel grote voetbalclub spelen."

Hoe hij bij een Europese topclub terecht wil komen, heeft Brobbey ook al duidelijk. "Als ik een doelpuntje kan meepakken op het EK, speel ik mezelf nog beter in de kijker en verhoog ik mijn waarde. Als dat lukt, ben ik goed bezig. Dus dat goaltje moet ik gaan maken. Dan ben ik er blij mee", droomt de eenvoudig international.

Vooral het verhogen van zijn marktwaarde is belangrijk voor Brobbey. "Ik heb altijd gezegd: ik ga Ajax terugbetalen. Ik ben natuurlijk weggegaan, maar ze hebben mij weer teruggehaald. Ik wil zorgen dat ik het waard ben geweest, door goed voor mijn club te spelen en doelpunten te scoren", stelt hij.