Aboutaleb was er niet gerust op: 'Ben weggelopen voor overleg, kan giftig zijn'

Aboutaleb was er niet gerust op: 'Ben weggelopen voor overleg, kan giftig zijn'

22 april - 11:00
31

Ahmed Aboutaleb kijkt over het algemeen terug op een goede bekerfinale in Rotterdam. De burgemeester van Rotterdam baalt flink van de onderbrekingen vanwege vuurwerk en rook, maar zag ook 'veel goed volk' op de been in de Kuip. 

"Grotendeels van de tijd heb ik genoten. Er waren wat vervelende momenten, maar ik heb zeker genoten na de 1-0", reageert Aboutaleb voor de camera van ESPN bij de huldiging van Feyenoord. "Ik ben even weggelopen omdat ik met mijn collega's van de driehoek en de brandweer wilde spreken over het incident in de gracht. Daar brandden wat fakkels op een spandoek."

Volgens Aboutaleb waren er wat zorgen over de eventuele schadelijke rookontwikkeling in de Kuip. "Die rook kan ook giftig zijn, dus we moesten ons even terugtrekken en ons beraden op wat we moesten doen. Uiteindelijk was het een mooie dag, want het grootste deel was natuurlijk goed volk."

Aboutaleb zal in principe geen rol vervullen bij de feestelijkheden in Rotterdam. "Als ik uitgenodigd wordt op het podium, dan ben ik daarvoor in. Maar ik ben vandaag gewoon toeschouwer."