Invaller Milik schiet schiet verliezend Juventus naar Italiaanse bekerfinale

Invaller Milik schiet schiet verliezend Juventus naar Italiaanse bekerfinale

23 april - 23:03
10

Juventus is er dinsdagavond in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale van de Coppa Italia. De Oude Dame verloor uit bij SS Lazio met 2-1, maar had genoeg aan die uitslag omdat het heenduel in Turijn van eerder deze maand wél gewonnen werd. 

Juventus zette op 2 april een grote stap richting de Italiaanse bekerfinale. Destijds versloeg het Lazio met 2-0. De goede uitgangspositie had voor de Oude Dame wellicht een wat verlammende werking, want in Rome had Juve de grootst mogelijke moeite om overeind te blijven. 

Na twee doelpunten van Lazio-spits Valentín Castellanos, in respectievelijk minuut 12 en 48, dreigde bekeruitschakeling voor de ploeg van trainer Massimiliano Allegri. Maar niets bleek minder waar. Allegri liet oud-Ajax-spits Arek Milik invallen. Dat bleek een gouden zet, want de Pool zorgde 88 seconden na zijn invalbeurt voor de 2-1. 

Dat bleek het laatste wapenfeit van de avond, waardoor Juventus mag zich nu bekerfinalist noemen. Het is nog niet duidelijk wie de andere finalist is. Dat wordt woensdagavond beslist, als Atalanta Bergamo een 0-1 achterstand op Fiorentina goed moet maken.