'Van Praag houdt voet bij stuk en wil Ajax-leden overtuigen van vertrek Kroes'

'Van Praag houdt voet bij stuk en wil Ajax-leden overtuigen van vertrek Kroes'

24 april - 07:55
161

Michael van Praag lijkt niet van gedachten veranderd wat betreft de toekomst van Alex Kroes bij Ajax. De voorzitter van de raad van commissarissen hoopt de leden van de club donderdagavond te overtuigen van de noodzaak van een ontslag van de algemeen directeur, stelt De Telegraaf.

Kroes wordt handel met voorkennis verweten in het aandeel Ajax. De rvc besloot hem te schorsen en Van Praag sloot meteen hardhandig de deur, hoewel hij de directeur naar eigen zeggen ook liever had behouden. "Ga dat maar eens uitleggen aan onze stakeholders", zei hij evenwel. "Alex zal die aandelen echt niet hebben gekocht om winst te maken. Maar het is dom, naïef en bovendien strafbaar."

De laatste weken ontstond echter veel weerstand tegen het vertrek van Kroes, naar wiens komst maanden reikhalzend was uitgekeken. Diverse clubiconen en de harde kern schaarden zich achter de directeur. De bestuursraad riep ook al op om de beslissing om Kroes te ontslaan te heroverwegen. De bestuursraad vertegenwoordigt de leden, die 73 procent van de aandelen van de club in handen hebben.

Van Praag meent dat veel leden een 'informatieachterstand' hebben, zo liet hij al weten. De preses geeft daarom acte de présence op een bijeenkomst donderdagavond, op de geboortedag van Johan Cruijff. Volgens De Telegraaf wil de rvc nog altijd het ontslag van Kroes bekrachtigen op de buitengewone vergadering voor aandeelhouders op 21 mei. Of dat gaat lukken, is door de massale steun voor Kroes wel de vraag.